Share this content on Facebook!
24 Jan 2017
Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia – Agroteknologiwebid Poljoprivreda je počeo samostalno u različitim dijelovima svijeta, a uključuje raznoliku paletu svojti. Najmanje 11 odvojenih područja Starog i Novog svijeta sudjeluje kao neovisni mjestima podrijetla. Divlje zrna se skupljaju, a jede od prije najmanje 105.000 godina. Svinje su pripitomljene u Mezopotamiji prije oko 15.000 godina. Rice je udomaćena u Kini prije između 13.500 i 8.200 godina, nakon čega slijedi mung, soje i azuki graha. Ovce su bile pripitomljene u Mezopotamiji između prije 13.000 i 11.000 godina. Od prije otprilike 11.500 godina, osam neolitski osnivač usjevi, Emmer i einkorn pšenica, ječam oljuštene, grašak, leća, gorko grahorice, slanutak i lana su se uzgajale u Levantu. Goveda su pripitomljeni od divljih tur na području moderne Turske i Pakistana prije nekih 10.500 godina. U Andama Južne Amerike, krumpir je pripitomljen između prije 10.000 i 7.000 godina, uz grah, koke, ljame, alpacas i zamoraca. Šećerne trske i neke korjenasto povrće su pripitomljeni u Novoj Gvineji prije oko 9000 godina. Sirak je udomaćena u Sahelu području Afrike prije 7.000 godina. Pamuk je udomaćena u Peruu od prije 5600 godina, te je samostalno pripitomljena u Euroaziji u nepoznatom vremenu. U Srednjoj Americi, divlja teosinte je pripitomljena kukuruza od prije 6000 godina.
U srednjem vijeku, kako u islamskom svijetu i Europi, poljoprivreda je transformirana s poboljšanim tehnikama i širenju kulturnih biljaka, uključujući i uvođenje šećera, riže, pamuka i voćaka, kao što su naranče u Europu način al- Andalus. Nakon 1492. godine, kolumbijsku razmjena donio novi svijet usjeva kao što su kukuruz, krumpir, slatki krumpir i tapioka u Europi i Starog svijeta usjeva kao što su pšenica, ječam, riža i repa, i stoke, uključujući konja, goveda, ovaca i koza u Americi , Navodnjavanje, plodored i gnojiva uvedene su ubrzo nakon neolitika revolucije i razvila mnogo dalje u proteklih 200 godina, počevši s britanskim poljoprivredne revolucije. Od 1900. godine, poljoprivreda je u razvijenim zemljama, te u manjoj mjeri u zemljama u razvoju, je vidio velike diže u produktivnosti, kao ljudski rad je zamijenjen mehanizacije, a uz pomoć sintetičkih gnojiva, pesticida i selektivnog uzgoja. Haber-Bosch postupak ostavljena sintezu amonij nitrata gnojiva na industrijskoj razini, uvelike povećava prinos usjeva. Moderna poljoprivreda je podigao političkim pitanjima, uključujući onečišćenja vode, biogoriva, genetski modificiranih organizama, tarife i poljoprivrednih subvencija, što dovodi do alternativne pristupe kao što su organski pokret. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia – Agroteknologiwebid
Civilizacija je proizvod u poljoprivredi neolitska revolucija; kao Herbert George Wells rekao, civilizacija poljoprivredni suficit. Tijekom povijesti, civilizacija poklopilo u prostoru s plodnim područjima, kao što su plodnom polumjesecu, a država nastalih uglavnom u circumscribed poljoprivrednog zemljišta. The Great Wall of China i Rimskog Carstva je limes (granice) razgraničene na isti sjevernu granicu žitarica poljoprivrede. Ova žitarica pojas hranio civilizacije nastale u aksijalnom dobu i povezan svile.
Drevni Egipćani, čija poljoprivreda ovisila isključivo na Nilu, obogotvorena rijeku, častili i uzdiže ga u velikom himnu. Kineski carski sud je donio brojne edikta, navodeći: Poljoprivreda je temelj ovog carstva. Egipatski, mezopotamski, kineski i Inka Carevi sami orali svečane polja kako bi se pokazati osobni primjer svima.